the world in my eyes

Adatkezelési tájékoztató

Számomra nagyon fontos, hogy betartsam az aktuálisan érvényes adatvédelmi szabályozást és törvényeket, így az alábbiakban részletesen bemutatom a pinterjuco.hu és Pintér Judit e.v. adatvédelemre irányuló lépéseit és az adatgyűjtéssel kapcsolatos folyamatait.

Az adatokat Pintér Judit e.v. kezeli, és ez a vállalkozás felelős a személyes adatok kezeléséért. Az adatkezelő adatai:

  • Teljes jogi név: Pintér Judit e.v.
  • Székhely / postai cím: 1077 Budapest, Izabella utca 35. 1/9.
  • Nyilvántartási száma: 52436916
  • Adószáma: 68918237-1-42
  • E-mail cím: hello@pinterjuco.hu
  • A weboldal címe: http://www.pinterjuco.hu.

1. Milyen személyes adatokat gyűjtök és milyen céllal

A személyes adatok azok, amik egyértelműen lehetővé teszik egy egyén pontos azonosítását.

1.1. Kommunikációs adatok

Ide tartozik bármilyen üzenet, amit a weboldalon keresztül, e-mailben, közösségi média üzenetben vagy bármilyen kommunikációs formában juttatsz el hozzám. Ezeket az adatokat azért dolgozom fel és tartom meg, hogy a megkeresésben található érdeklődésre és szolgáltatási igényre reagálhassak és egy esetleges későbbi vitás helyzetben döntési alapot szolgáltassanak. A kommunikációs adatok feldolgozására jogalapom a felhasználó igazolható érdeklődése a tevékenységem felé, ami megnyilvánul a nekem címzett üzenetekben.

1.2. Felhasználói adatok

Amibe beletartoznak a weboldal használata során keletkező adatok, amik lehetővé teszik az oldal technikai működését, hogy az oldal biztonságát megőrizzem, hogy mentéseket tároljak a felhasználók tevékenységéről, és hogy mindig a lehető legrelevánsabb tartalomhoz férj hozzá. Az adatok feldolgozásának jogalapja a felhasználó egyértelmű érdeklődése a tevékenységem felé, aminek a biztosításához és az oldal technikai működéséhez ezeknek a tárolása szükséges.

1.3. Technikai adatok

Amibe beletartoznak az oldal használata során keletkezett adatok, mint az IP cím, böngészőadatok, az egyes oldalak látogatási ideje, oldalmegtekintések és navigációs utak, az oldalak látogatásának száma és időpontja, időzónák, és a készülék adatai, amivel megtekinted az oldalt. Az adatok forrása az analitikai szoftverem. Ezeket az adatokat azért dolgozom fel, hogy kielemezzem a felhasználók szokásait az oldalon, megőrizem az oldalam biztonságos működését, és megértsem az egyes marketingdöntéseim hasznosságát. Az adatok feldolgozásának jogalapja a felhasználó egyértelmű érdeklődése a tevékenységem felé, ami lehetővé teszi, hogy a biztonsági elvárásoknak megfelelően feldolgozzam ezeket az adatokat, és az üzlet növelésére felhasználjam a hatásosabb működés érdekében.

1.4. Marketing adatok

Amibe beletartoznak a látogató preferenciái, hogy milyen marketingtartalmat fogad tőlem szívesen. Ezeket az adatokat azért dolgozom fel, hogy azokhoz a szolgáltatásaimhoz kapcsolódó reklámot küldjek, ami felé a felhasználó érdeklődést fejezett ki. Az adatok feldolgozásának jogalapja a felhasználó egyértelmű érdeklődése a tevékenységem felé, ami lehetővé teszi a számomra, hogy a biztonsági elvárásoknak megfelelően feldolgozzam ezeket az adatokat, és az üzlet növelésére felhasználjam a hatásosabb működés érdekében.

1.5. Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

1.6. Kapcsolatfelvételi űrlap

Oldalamon WPForms Lite kapcsolatfelvételi űrlapot használok, amely sem sütiket sem egyéb felhasználói adatot nem tárol.

1.7. Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Blogomban saját YouTube (videómegosztó oldal) csatornám videóival gyakran találkozhatsz. a YouTube adatkezelési tájékoztatóját itt találod: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

2. Hogyan gyűjtök adatokat

Személyes adatokat gyűjthetek olyan módon, hogy a felhasználó direkten biztosítja a számomra (például egy üzenet küldésével).

Továbbá bizonyos adatokat automatikusan kerülnek gyűjtésre az oldal használata során, például ú.n. “cookie”-kkal (sütikkel). Ezek csak a felhasználó hozzájárulásának megadása után lépnek működésbe.

A sütik feladata

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni
  • megkönnyítik a weboldal használatát; 
  • minőségi felhasználói élményt biztosítana

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

2.1. Hozzászólások

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

2.2. Harmadik fél által elhelyezett cookie-k

2.2.1. Analitika

A honlap alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával információkat gyűjtök azzal kapcsolatban, hogy a  látogatók hogyan használják a weboldalamat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használom fel. Ezen sütik lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

A Google adatkezelési tájékoztatóját itt találod: http://www.google.com/intl/hu/policies/

2.2.2. Hirdetési hálózatok

A honlap alkalmazza a Facebook™ mint harmadik fél sütiejit is. A Facebook képpont használatával információkat gyűjtök arról, hogy a Facebookon futó hirdetéseim hatására érkező látogatók hogyan használják az oldalam. Az adatokat a hirdetéseim optimalizálására, a felhasználói élmény javításának céljával használom fel. Ezen sütik lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

A Facebook™ adatkezelési szabályzatát itt találod: https://www.facebook.com/about/privacy/

3. Mennyi ideig őrzöm a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A kapcsolattartás céljából kezelt adatok köre, amelyet a honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül, e-mailben, közösségi média üzenetben vagy bármilyen kommunikációs formában juttatsz el hozzám:

  • név (nem kötelező az elem a kapcsolatfelvételi űrlapon): az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat
  • e-mail cím: az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adat
  • telefonszám (telefonos megkeresés esetén): az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adat
  • érdeklődés tárgya (pl: magán jógaóra, közösségi jóga, vállalati jóga, coaching, webdesign, stb): az ügyfél érdeklődésének pontosításához, annak megfelelő, személyre szabott megválaszolásához szükséges adat, az ügyfél saját közlése alapján.

Ezeket az adatokat legfeljebb 5 évig, vagy az adatkezeléshez való hozzájárulás visszavonásáig őrzöm meg.

4. Hová továbbítom az adatokat

Az Európai Adatvédelmi Rendelet (GDPR) előírja, hogy az Európai Unió lakosaival kapcsolatos azon adatokat, melyeket az EU-n kívülre továbbítanak, ugyanolyan normák szerint kell védeni, mintha az adat Európában lenne.

A korábban bemutatottak szerint a honlapom alkalmazza a Google Analytics és a Facebook™ sütiejit, és mindkettő EU-n kívüli partnernek minősül.

5. Általános adatkezelési irányelvek

A Pintér Judit e.v. által végzett adatkezelése önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapul. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleimet.

Felhívom az adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Az adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.); 
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében tör-ténő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR); 
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.); 

6. Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

Az Európai Unió állampolgáraként a General Data Protection Regulation (GDPR) elnevezésű törvény a következő jogokat biztosítja az oldal felhasználóinak:

6.1. Tájékoztatáshoz való jog

Megtettem a megfelelő intézkedéseket annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22.és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsam.

6.2. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Az oldal felhasználói jogosultak arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk,hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

A kérés általános esetben ingyenesen teljesítésre kerül. Ismételt, visszaélésszerű, indok nélküli adatkérvényezés esetén Pintér Judit e.v. egy mérsékelt összeget számíthat fel az adatok biztosítására, és további időre lehet szükség az adatok biztosításához.

Továbbá Pintér Judit e.v. kéri a személyazonosság bizonyítását az adatok kiadása előtt, megelőzendő a visszaélésszerű használatot. A személyes adatok kikéréséhez lépj kapcsolatba velem a honlapon található kapcsolatfelvételi űrlapon.

6.3. Személyes adatok helyesbítése

Az érintett kérheti a rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését. A személyes adatok módosításához lépj kapcsolatba velem a honlapon található kapcsolatfelvételi űrlapon.

6.4. Személyes adatok törlésének kérése

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül töröljem a rá vonatkozó személyes adatokat:

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincsmás jogalapja;
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyil-vánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró,az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladatvégrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Pintér Judit e.v. kéri a személyazonosság bizonyítását a személyes adatok törlése előtt, megelőzendő a visszaélésszerű használatot. A személyes adatok kikéréséhez lépj kapcsolatba velem a honlapon található kapcsolatfelvételi űrlapon.

6.5. A személyes adatok feldolgozásának korlátozásának kérése

A felhasználóknak joga van kérésben korlátozni az adatai kezelését, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését; 
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; 
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy 
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy vé-delméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. 

Pintér Judit e.v. kéri a személyazonosság bizonyítását a személyes adatok feldolgozásának korlátozása előtt, megelőzendő a visszaélésszerű használatot. A személyes adatok kikéréséhez lépj kapcsolatba velem a honlapon található kapcsolatfelvételi űrlapon.

6.6. Adathordozáspage7image2979024848

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyesadatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

6.7. Tiltakozás

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyesadatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogosérdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel,jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

6.8. Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

6.9. Adatvédelmi Hatósági eljárás

Magyarországon az adatvédelemmel foglalkozó hivatalos szerv a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), panasszal a Hatóságnál lehet élni. A felhasználók az adatvédelemmel kapcsolatos jogaikról a NAIH honlapján tájékozódhatnak bővebben. 

  • Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság,
  • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.,
  • Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.,
  • Telefon: 06.1.391.1400,
  • Fax: 06.1.391.1410,
  • E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 
  • Honlap: http://www.naih.hu

7. Egyéb rendelkezések

Tájékoztatom az érintetteket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

Pintér Judit e.v. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

8. Az adatvédelmi tájékoztató utolsó frissítése

2018. május 31.